- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí) | 700 |
Rohlík celozrnný průměr | 70 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Hrášek mražený | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 70 |
Petržel - nať | 15 |
Česnek medvědí | 15 |
Pažitka | 15 |
Energetická hodnota celkem: 5335 kJ
Bílkoviny (g): 172,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1067 kJ
Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 3.4, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Kuře očistíme, vykostíme (z kostí si uvaříme vývar) a rozřežeme tak, aby nám vzniknul zhruba obdélníkový plát masa. Maso z obou stran osolíme. Připravíme si nádivku. Starší pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do směsi mléka a žloutků, necháme chvíli nasáknout. Bylinky nasekáme a přidáme ke směsi (použijeme libovolné bylinky, co máme zrovna k dispozici - petržel, pažitku, medvědí česnek, můžeme použít i kopřivy). Přidáme i hrášek a dle chuti osolíme. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme ke směsi. Připravenou nádivkou naplníme kuře a zatočíme do rolády. Utáhneme motouzkem či alobalem a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut, pak teplotu stáhneme na 150 stupňů a dopékáme zhruba hodinu. Podáváme například s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.