- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 100 |
Rukola | 30 |
Polníček | 30 |
Dýně Hokaido | 400 |
Olej dýňový | 12 |
Hrách (v suchém stavu) | 100 |
Dochucovadla:
rozmarýn, pepř
Energetická hodnota celkem: 3039 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1520 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Hrách si předem namočíme a poté uvaříme doměkka. Můžeme použít klasický zelený nebo žlutý hrách, půlený nebo celý (půlený bude rychleji uvařený). Dýni rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme semínka (pokud máme dýni hokkaido, není třeba ji loupat, ostatní druhy oloupeme). Dýni dáme na plech, ochutíme rozmarýnem, zakápneme olejem (olej lze případně vynechat) a pečeme při 180 stupních doměkka (dle velikosti to bude trvat cca 20-30 minut). Upečenou vychladlou dýni pokrájíme na menší kousky. Do mísy dáme polníček a rukolu, přidáme uvařený hrách, dýňový (nebo olivový) olej, osolíme a ochutíme pepřem a nasekaným rozmarýnem. Promícháme a nakonec přidáme pokrájenou šunku a pečenou dýni.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.