- Autor: lebatka
- Doba přípravy (min.): 10
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 200 |
Mrkev | 200 |
Jogurt řecký | 50 |
Dochucovadla:
citronová šťáva, sůl
Energetická hodnota celkem: 830 kJ
Bílkoviny (g): 7,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 208 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mrkev a celer nastrouhat najemno, případnou šťávu slít (bylo by to moc řídké), vmíchat jogurt, dochutit solí a citronovou šťávou. Snadné a rychlé. Múžete jíst samotné, dobré i jako pomazánka na chlebíčky, či jednohubky - můžou se dozdobiz plátkem citronu a zelenou petrželkou. Tučnější (a co si budeme povídat, i chutnější) varianta: místo jogurtu majonézu - potom to ale bude 1980 kJ, t.j. 495 kJ na porci.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.