- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Klasický postup jako když se vaří guláš jen maso je krůtí. Podává se s chlebem
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kateřinské zelí bílé kysané | 500 |
Česnek | 10 |
Cibule | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Krůtí prsa průměr | 600 |
Zakysaná smeta 15% krémovitá Kunín | 200 |
Dochucovadla:
sladká paprika, Tamari omáčka, pepř
Energetická hodnota celkem: 5086 kJ
Bílkoviny (g): 161,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1272 kJ
Bílkoviny (g): 40.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Rozehřejeme olej, orestuje najemno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso a necháme zatáhnout. Osolíme polévkovou lžící Tamari omáčky, opepříme a zasypeme sladkou paprikou, promícháme. Přidáme nakrájené kyselé zelí a pokud je třeba podlejeme vlažnou vodou. Promícháme a zakryjeme poklicí. CCa 45 minut dusíme na mírném ohni. Nakonec vmícháme kysanou smetanu a lehce provaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.