- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Bramborák bez tuku s kuřecími prsy.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Česnek | 6 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Brambory rané | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, koření na kuře dle chuti
Energetická hodnota celkem: 1966 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Najemno nastrouháme brambor a vymačkáme přebytečnou tekutinu. 2. Přídáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. 3. Kuřecí nákrájíme na nudličky, přidáme olej a koření dle chuti, necháme chvíli marinovat. 4. Na teflonové pánvy na sucho upečeme bramborák na tenko a na jiné nebo poté kuřecí nudličky ( olej už nepřidáváme, stačí z marinády) Vhodné doplnit zeleninou dle chuti
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.