- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Pažitka | 20 |
Mrkev | 250 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Makrela uzená | 60 |
Chléb žitný kváskový průměr | 180 |
Sůl | 1 |
Dochucovadla:
pepř, dle chuti sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 3928 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 117,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1309 kJ
Bílkoviny (g): 18.7, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Nejprve si připravíme pečenou mrkev (vyplatí se připravit ve větším množství a poté si z ní udělat například pomazánku, polévku nebo salát). Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky (nebo necháme v kuse, ale bude se tak péct déle), dáme do pekáčku a přidáme i libovolné koření (například tymián nebo rozmarýn). Upečeme při 200 stupních doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Mezitím si připravíme rozhudu - tvaroh vyšleháme s trochou mléka nebo zakysané smetany, aby byl jemnější. Přidáme nasekanou pažitku, sůl, pepř a dle chuti i sladkou papriku. Lze přidat i najemno nakrájenou zeleninu (například papriku, cibulku nebo ředkvičky). Chléb namažeme pořádnou vrstvou tvarohové rozhudy, přidáme pečenou mrkev, uzenou makrelu a posypeme čerstvou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.