TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Chleba s tvarohovou rozhudou, pečenou mrkví a uzenou makrelou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, dle chuti sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 3928 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 117, SAFA (g): 10, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1309 kJ

Bílkoviny (g): 18.7, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Nejprve si připravíme pečenou mrkev (vyplatí se připravit ve větším množství a poté si z ní udělat například pomazánku, polévku nebo salát). Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky (nebo necháme v kuse, ale bude se tak péct déle), dáme do pekáčku a přidáme i libovolné koření (například tymián nebo rozmarýn). Upečeme při 200 stupních doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Mezitím si připravíme rozhudu - tvaroh vyšleháme s trochou mléka nebo zakysané smetany, aby byl jemnější. Přidáme nasekanou pažitku, sůl, pepř a dle chuti i sladkou papriku. Lze přidat i najemno nakrájenou zeleninu (například papriku, cibulku nebo ředkvičky). Chléb namažeme pořádnou vrstvou tvarohové rozhudy, přidáme pečenou mrkev, uzenou makrelu a posypeme čerstvou pažitkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři