- Autor: SueZu
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Salát ledový | 160 |
Cizrna sterilovaná | 100 |
Rukola | 50 |
Olivy zelené ve slaném nálevu | 25 |
Olivy černé | 25 |
Olej olivový | 40 |
Ocet Balsamico | 20 |
Rajčata sušená v oleji | 20 |
Balkánský sýr | 100 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 3704 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1852 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 3.5
Postup přípravy
Zálivku připravíme ze: - 4 PL olivového oleje - 2 PL balsamiko - na drobno nakrájená sušená rajčata - utřený stroužek až dva česneku Vše důkladně promícháme. Nakrajime salát, rukolu, olivy, přidáme propláchlou cizrnu. Vše smícháme a důkladně promícháme se zálivkou. Na závěr posypeme balkánských sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.