TOPlist
Sledujte nás:

Jáhlová kaše „ježeček“

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2083 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 65, SAFA (g): 8, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1042 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jáhlové vločky nasypeme do hrnce a přilijeme mléko (nebo vodu, případně lze dát část mléka a část vody). Vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne. Dle chuti můžeme na závěr osladit trochou rozmixovaného banánu, ale pokud dítě sladkou chuť nevyžaduje, tak to není potřeba. Kaši lze připravit i z jiných druhů vloček - tradičních ovesných nebo třeba pohankových. Dozdobíme jogurtem, jahody nakrájíme na plátky a vytvoříme bodlinky, oči a čumáček uděláme z borůvek (menším dětem překrojíme napůl) nebo rozinek. Uši uděláme z mandlí nebo pro menší děti z překrojeného hroznového vína.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři