- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát sekaný mražený | 200 |
Pohanka (v suchém stavu) | 200 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 180 |
Makrela uzená | 80 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Sůl | 1 |
Olej řepkový | 8 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 5649 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 140,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 942 kJ
Bílkoviny (g): 13.7, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Pozn.: 200 g uvařené pohanky odpovídá cca 75 g pohanky před uvařením. Hmotnost špenátu je uvedená po vykapání. Pohanku uvaříme doměkka, necháme vychladnout a dostatečně okapat. Mražený špenát necháme rozmrazit a dostatečně vykapat (důležité je zbavit se velkého množství vody). Použít můžeme i čerstvý špenát, který překrájíme na menší kousky. Pohanku rozmixujeme, přidáme vejce, špenát, prolisovaný česnek a osolíme a opepříme. Umícháme těsto (konzistence by měla být jako na lívance), na mírném plameni opékáme na troše oleje na pánvi z obou stran. Placky podáváme s cottagem a přidáme kousky uzené makrely.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.