- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 120 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 200 |
Chřest | 350 |
Parmezán 32% | 20 |
Olej řepkový | 6 |
Dochucovadla:
šalvěj, citron
Energetická hodnota celkem: 3932 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1966 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Chřest očistíme a rozkrájíme na kousky. Lososa zbavíme kůže a také nakrájíme. Těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Chřest orestujeme pár minut na řepkovém oleji, poté přidáme lososa, osolíme a krátce opečeme. Do takto připravené směsi přidáme uvařené tagliatelle, zakápneme citronem, přidáme nasekanou šalvěj a strouhaný parmezán. Vše promícháme a ihned podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.