- Autor: Vexta
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže parboiled uvařená (solená) | 221 |
Olej řepkový | 10 |
Cibule | 20 |
Houby sušené průměr | 12 |
Paprika červená | 20 |
Sójová omáčka | 20 |
Zeleninová směs hrášek + mrkev + kukuřice | 40 |
Pórek | 20 |
Koření průměr (bez soli) | 0.5 |
Sůl | 1.5 |
Česnek | 5 |
Zázvor | 1 |
Víno bílé sladké | 10 |
Pažitka | 2 |
Energetická hodnota celkem: 2226 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 92,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 6
Postup přípravy
Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Houby namočíme a necháme nabobtnat. Na oleji orestujeme cibuli, pórek, papriku, česnek, kari, zázvor a směs zeleniny s kukuřicí, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Zakápneme sójovou omáčkou, přidáme nakrájené houby, vařenou rýži a společně restujeme. Servírujeme s nasekanou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.