- Autor: Vexta
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 1.5 |
Cibule | 50 |
Hlíva ústřičná | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Olej běžný (průměr) | 17 |
Paprika červená | 2 |
Rajský protlak | 10 |
Sůl | 4 |
Energetická hodnota celkem: 1055 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 4
Postup přípravy
Hlívu očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší nudličky. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme do růžova na oleji, zaprášíme paprikou, krátce zpěníme, vsypeme pokrájené houby. Přidáme rajský protlak, kmín, podlijeme vodou a zvolna dusíme. Zahustíme zásmažkou připravenou z oleje a hladké mouky. Provaříme nejméně 20 minut. Dochutíme solí, česnekem, mletým pepřem, majorá
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.