- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 0.5 |
Petržel - nať | 8 |
Rajský protlak | 40 |
Rajčata | 120 |
Cibule | 75 |
Lilek | 180 |
Halloumi | 120 |
Chléb dřevorubecký průměr | 200 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
tymián, pepř
Energetická hodnota celkem: 4628 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 116,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1157 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli orestujeme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme lilek, chvíli restujeme a poté přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a tymián, po chvíli přidáme rajčata a dusíme, dokud zelenina není měkká. Dle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru. Na závěr přidáme pokrájenou petrželku a dle potřeby dochutíme. Sýr halloumi nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi nebo grilu. Topinky si nasucho opečeme na pánvi nebo v toustovači, poklademe zeleninovou směsí a plátky opečeného sýra.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.