- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 130
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 600 |
Sójová omáčka | 15 |
Mrkev | 150 |
Česnek | 8 |
Kuřecí vývar (čistý) | 60 |
Rajský protlak | 50 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
římský kmín, koriandr, pepř, uzená paprika
Energetická hodnota celkem: 3786 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 631 kJ
Bílkoviny (g): 23.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Vše dáme do pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sójovou omáčku a koření (mletý pepř, římský kmín, mletý koriandr a uzenou papriku), vše promícháme. Přidáme maso - můžeme nechat vcelku nebo překrojíme na pár větších kousků. Lze použít krůtí prsa nebo tučnější stehna, u prsou je třeba dát větší pozor, aby se nepekla moc dlouho a příliš se nevysušila. Maso obalíme v marinádě a lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme zakryté při nižší teplotě (150 stupňů) cca dvě hodiny (čas upravíme dle velikosti masa). Po upečení maso vidličkou natrháme a smícháme se zeleninou a marinádou. Hotové maso lze podávat s rýží a zeleninou nebo použít například do tortill nebo sendvičů. Hmotnost hotového masa se zeleninou 900 g, 1 porce cca 150 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.