TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pomalu pečené trhané krůtí maso se zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 130
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

římský kmín, koriandr, pepř, uzená paprika

Energetická hodnota celkem: 3786 kJ

Bílkoviny (g): 139, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 9, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 631 kJ

Bílkoviny (g): 23.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Vše dáme do pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sójovou omáčku a koření (mletý pepř, římský kmín, mletý koriandr a uzenou papriku), vše promícháme. Přidáme maso - můžeme nechat vcelku nebo překrojíme na pár větších kousků. Lze použít krůtí prsa nebo tučnější stehna, u prsou je třeba dát větší pozor, aby se nepekla moc dlouho a příliš se nevysušila. Maso obalíme v marinádě a lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme zakryté při nižší teplotě (150 stupňů) cca dvě hodiny (čas upravíme dle velikosti masa). Po upečení maso vidličkou natrháme a smícháme se zeleninou a marinádou. Hotové maso lze podávat s rýží a zeleninou nebo použít například do tortill nebo sendvičů. Hmotnost hotového masa se zeleninou 900 g, 1 porce cca 150 g.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři