TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celozrnná jahodová bublanina s tvarohem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9468 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 82, Sacharidy (g): 289, SAFA (g): 13, Cukry (g): 104, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 592 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 18.1, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá menšímu pekáčku. Mouku (můžeme použít směs klasické a celozrnné špaldové nebo například ječné mouky) smícháme s kypřícím práškem a 40 g cukru. V jiné míse si promícháme 2 vejce, olej a mléko. Obě směsi promícháme dohromady a vytvoříme lité těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. Pekáček si vymažeme olejem a vysypeme moukou a vlijeme těsto. Tvaroh vyšleháme s jedním vejcem, 30 g cukru a vanilkovým pudinkovým práškem. Přidáme do pekáčku na připravené těsto a poklademe překrájenými jahodami. Pečeme při 170 stupních cca 40 minut. Před podáváním můžeme dozdobit tvarohem a čerstvými jahodami. Hmotnost hotové bublaniny: cca 1170 g, energetická hodnota na 100 g = 810 kJ. 1 porce odpovídá cca 70 g.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři