- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Energetická hodnota celkem: 9468 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 289,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 104,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 592 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 18.1, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá menšímu pekáčku. Mouku (můžeme použít směs klasické a celozrnné špaldové nebo například ječné mouky) smícháme s kypřícím práškem a 40 g cukru. V jiné míse si promícháme 2 vejce, olej a mléko. Obě směsi promícháme dohromady a vytvoříme lité těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. Pekáček si vymažeme olejem a vysypeme moukou a vlijeme těsto. Tvaroh vyšleháme s jedním vejcem, 30 g cukru a vanilkovým pudinkovým práškem. Přidáme do pekáčku na připravené těsto a poklademe překrájenými jahodami. Pečeme při 170 stupních cca 40 minut. Před podáváním můžeme dozdobit tvarohem a čerstvými jahodami. Hmotnost hotové bublaniny: cca 1170 g, energetická hodnota na 100 g = 810 kJ. 1 porce odpovídá cca 70 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.