- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 140
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sójová omáčka | 20 |
Česnek | 8 |
Zázvor | 10 |
Rajský protlak | 40 |
Cibule | 100 |
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 400 |
Tortilla celozrnná průměr | 300 |
Fazole červené uvařené (nesolené) | 250 |
Rajčata cherry | 250 |
Polníček | 100 |
Dochucovadla:
pepř, římský kmín, koriandr (sušený i čerstvý), uzená paprika
Energetická hodnota celkem: 7844 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 249,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1569 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 49.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.4, Vláknina (g): 8.2, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, rajčatový protlak, sójovou omáčku a koření (mletý pepř, římský kmín, mletý koriandr a uzenou papriku), vše promícháme. Přidáme maso - můžeme nechat vcelku nebo překrojíme na pár větších kousků. Lze použít krůtí prsa nebo tučnější stehna, u prsou je třeba dát větší pozor, aby se nepekla moc dlouho a příliš se nevysušila. Maso obalíme v marinádě a lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme zakryté při nižší teplotě (150 stupňů) cca dvě hodiny (čas upravíme dle velikosti masa). Po upečení maso vidličkou natrháme a promícháme. Fazole si předem namočíme a uvaříme nebo použijeme fazole v konzervě. Celozrnnou tortillu plníme připraveným masem, fazolemi, překrojenými rajčaty a polníčkem. Dle chuti přidáme i čerstvý koriandr, chilli a můžeme posypat sezamovými semínky. Tortillu zamotáme a podáváme, případně můžeme tortillu zapéct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.