- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 40 |
Česnek | 15 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 600 |
Brambory (syrové) | 650 |
Smetana na vaření 12% | 300 |
Ementál 45% | 60 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky
Energetická hodnota celkem: 8980 kJ
Bílkoviny (g): 180,
Tuky (g): 101,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2245 kJ
Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 25.3, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 10.8, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme napříč na medailonky. Posolíme a opepříme. Česnek (5 stroužků) prolisujeme a osmahneme na oleji, na to kuřecí medailonky, chvíli restujeme. Pak vyskládáme maso do pekáče a na něj položíme brambory - neoloupané a nakrájené na osminky (proužky). Přelijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby (horkovzduch 190 C). Když jsou brambory skoro měkké, posypeme sýrem a dopečeme. Celé to trvá cca 1h. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou. 1 porce = 415 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.