- Autor: HelenaHej
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kotleta (syrová bez kosti) | 130 |
Mrkev | 200 |
Cibule | 120 |
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Energetická hodnota celkem: 1848 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na rozehřátém sádle restujeme cibuli nakrájenou na kostičky do zlatova. Plátek masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách opečeme na cibulce. Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a zarestujeme. Podlejeme vodou a vše dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a mrkev s cibulí vydusíme na tuk. Mouku nepřidáváme, protože šťávu zahustí cibule. Dle chuti dosolíme a lehce opepříme. Podáváme s vařenými brambory(ty nejsou v rozpisu, protože porce může být různá)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.