- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně průměr | 250 |
Olej řepkový | 50 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 150 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Kokos mletý | 30 |
Meruňky sušené | 40 |
Datle sušené | 40 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 40 |
Dochucovadla:
zázvor, skořice, badyán
Energetická hodnota celkem: 9959 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 116,
Sacharidy (g): 262,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 830 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Použijeme hokaido nebo máslovou dýni (hokaido není třeba loupat). Dýni můžeme připravit v páře nebo upečeme v troubě a rozmixujeme. V jedné míse smícháme suché ingredience - oba druhy mouky, kypřicí prášek, kokos a koření. V druhé míse promícháme vejce, olej a mléko, na závěr přidáme i dýňové pyré. Vše smícháme dohromady a na závěr přidáme pokrájené ořechy a sušené ovoce. Těsto vlijeme do formy na chlebíček a pečeme na 175 stupňů cca 40 minut. Hmotnost hotového chlebíčku 930 g. Chlebíček podáváme s jogurtem nebo tvarohem pro doplnění bílkovin.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.