TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dýňový chlebíček se sušeným ovocem a ořechy

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

zázvor, skořice, badyán

Energetická hodnota celkem: 9959 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 116, Sacharidy (g): 262, SAFA (g): 32, Cukry (g): 67, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 830 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Použijeme hokaido nebo máslovou dýni (hokaido není třeba loupat). Dýni můžeme připravit v páře nebo upečeme v troubě a rozmixujeme. V jedné míse smícháme suché ingredience - oba druhy mouky, kypřicí prášek, kokos a koření. V druhé míse promícháme vejce, olej a mléko, na závěr přidáme i dýňové pyré. Vše smícháme dohromady a na závěr přidáme pokrájené ořechy a sušené ovoce. Těsto vlijeme do formy na chlebíček a pečeme na 175 stupňů cca 40 minut. Hmotnost hotového chlebíčku 930 g. Chlebíček podáváme s jogurtem nebo tvarohem pro doplnění bílkovin.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři