- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Česnek | 8 |
Cibule | 75 |
Paprika červená | 150 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 200 |
Kuřecí vývar (čistý) | 500 |
Rajský protlak | 15 |
Rajčatové pyré | 300 |
Kukuřice sterilovaná průměr | 80 |
Fazole červené sterilované v nálevu | 180 |
Olej řepkový | 8 |
Dochucovadla:
koriandr, římský kmín, pepř, chilli
Energetická hodnota celkem: 3669 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Kuřecí prso osolíme a krátce opečeme z obou stran na troše oleje, aby se zatáhlo, po chvíli ho vyndáme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i drcený česnek a koření (pepř, koriandr, římský kmín). Přidáme protlak, nakrájenou papriku a ještě krátce restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré a vložíme i kuřecí prso. Vaříme cca 10-15 minut, aby se maso uvařilo, ale nebylo příliš suché (případně lze použít kuřecí stehenní maso, které bude šťavnatější). Hotové maso vyndáme a pomocí vidličky natrháme. Do polévky přidáme předem uvařené nebo sterilované fazole a kukuřici. Prohřejeme, vrátíme zpět maso a dle potřeby dochutíme (solí, chilli). Při podávání můžeme zjemnit zakysanou smetanou a posypat čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.