TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mexická fazolová polévka s trhaným masem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

koriandr, římský kmín, pepř, chilli

Energetická hodnota celkem: 3669 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 87, SAFA (g): 6, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ

Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Kuřecí prso osolíme a krátce opečeme z obou stran na troše oleje, aby se zatáhlo, po chvíli ho vyndáme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i drcený česnek a koření (pepř, koriandr, římský kmín). Přidáme protlak, nakrájenou papriku a ještě krátce restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré a vložíme i kuřecí prso. Vaříme cca 10-15 minut, aby se maso uvařilo, ale nebylo příliš suché (případně lze použít kuřecí stehenní maso, které bude šťavnatější). Hotové maso vyndáme a pomocí vidličky natrháme. Do polévky přidáme předem uvařené nebo sterilované fazole a kukuřici. Prohřejeme, vrátíme zpět maso a dle potřeby dochutíme (solí, chilli). Při podávání můžeme zjemnit zakysanou smetanou a posypat čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři