- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika červená | 800 |
Hovězí mleté průměr (syrové) | 490 |
Ementál 45% | 200 |
Tesco value těstoviny bezvaječné (v suchém stavu) | 250 |
Olivy zelené ve slaném nálevu | 130 |
Cibule | 75 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
koření na gyros či souvlaki
Energetická hodnota celkem: 13819 kJ
Bílkoviny (g): 194,
Tuky (g): 167,
Sacharidy (g): 244,
SAFA (g): 81,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2764 kJ
Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 33.4, Sacharidy (g): 48.8, SAFA (g): 16.2, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Paprikám odřízneme vršíčky tak, aby tvořily po naplnění pokličku. Odstraníme jadérka. v míse smícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, vejce, pokrájené olivy a ementál, ochutíme kořením gyros (se solí) a promícháme. Těstoviny uvaříme a po scezení vmícháme do masové směsi. Naplníme papriky a přiklopíme skrojeným vrškem, narovnáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme na 190 C (horkovzduch) hodinu. Pokud nám zbude maso-těstovinová směs, dáme ji do extra pekáčku vedle a pečeme společně. V pekáčku je to hotovo dřív, můžeme před koncem ještě posypat parmazánem (není započten) a dopéci.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.