- Autor: Žanettka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 3 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 240 |
Fazole červené sterilované v nálevu | 240 |
Voda | 400 |
Rajský protlak | 60 |
Paprika červená | 100 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 350 |
Papričky chilli | 10 |
Česnek | 20 |
Pórek | 80 |
Olej slunečnicový | 10 |
Kukuřice mražená | 50 |
Dochucovadla:
Kmín, pepř, bylinky (balkánská čubrica), mletá paprika, petržel.
Energetická hodnota celkem: 7601 kJ
Bílkoviny (g): 149,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 224,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 65,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1900 kJ
Bílkoviny (g): 37.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 16.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na oleji lehce osmažíme pórek (bílou část), přidáme nakrájený česnek (1/2), nakrájené chili papričky, kmín, mletou papriku, necháme rozvonět. Do směsi vložíme hovězí mleté maso, osolíme, opepříme, poté nakrájenou papriku, zprudka orestujeme. Následně podlijeme vodou (400ml), přidáme rajský protlak a chvíli dusíme. Na závěr přidáme fazole (červené i bílé), kukuřici, petržel, pórek (zelenou část), bylinky (balkánskou čubricu), druhou polovinu rozlisovaného česneku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.