- Autor: Soumarka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 170 |
Máslo čerstvé nesolené | 20 |
Česnek | 10 |
Brambory rané | 1200 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, provensálské koření, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 6526 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 188,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1088 kJ
Bílkoviny (g): 8.7, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájím na tenké plátky. Promícháme s lisovaným česnekem, solí a kořením. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme okořeněné brambory a dáme péci do vyhřáté trouby. Ušleháme vejce se smetanou, zalijeme jimi změklé brambory a zapečeme dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.