- Autor: Andymal
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 200 |
Máslo čerstvé nesolené | 5 |
Strouhanka průměr | 120 |
Psyllium průměr | 12 |
Parmezán 32% | 50 |
Liptov Oštiepok 35% | 150 |
Bryndza | 200 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 100 |
Párky debrecínské | 100 |
Vejce celé (syrové) | 275 |
Cuketa | 2000 |
Dochucovadla:
Pepř, kmín, tymián, majoránka
Energetická hodnota celkem: 13286 kJ
Bílkoviny (g): 200,
Tuky (g): 153,
Sacharidy (g): 253,
SAFA (g): 84,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 1107 kJ
Bílkoviny (g): 16.7, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 21.1, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Nastrouháme cukety na hrubo, jemně osolíme a necháme na sítě odtéct šťávu. Poté ještě důkladně vymačkáme. Přidáme všechny ingredience a důkladně promícháme. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypat plech a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 80 stupňů. Pečeme do červena. Podáváme jako přílohu k masu nebo samostatně např s acidofilním mlékem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.