- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 50 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 380 |
Olej řepkový | 70 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Sůl | 2 |
Mouka špaldová celozrnná | 180 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Pórek | 100 |
Řepa strouhaná VAPEUR Bonduelle | 240 |
Kozí sýr čerstvý 45% | 100 |
Dochucovadla:
tymián
Energetická hodnota celkem: 9577 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 127,
Sacharidy (g): 167,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 958 kJ
Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 16.7, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, kypřicí prášek, dva žloutky, olej, bílý jogurt a sůl, ručně vypracujeme těsto (v případě potřeby zředíme trochou vody nebo přidáme více jogurtu). Těsto vmačkáme v tenké vrstvě do formy (i do okrajů). Připravíme si náplň. Do mísy dáme cottage, zbylé bílky a jedno celé vejce. Promícháme a přidáme pokrájený pórek a strouhanou řepu (konzervovanou nebo uvařenou, kterou nastrouháme na nudličky). Přidáme tymián a promícháme. Nalijeme na připravené těsto a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 45 minut, dokud není náplň ztuhlá. Na posledních 15 minut pečení přidáme i nadrolený nebo na plátky nakrájený kozí sýr. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo klíčky a doplníme libovolnou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.