- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 120 |
Kuřecí prsa s kůží (syrová) | 600 |
Celer bulva | 300 |
Jablko | 200 |
Polníček | 100 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 50 |
Dochucovadla:
kurkuma, pepř
Energetická hodnota celkem: 6546 kJ
Bílkoviny (g): 147,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1637 kJ
Bílkoviny (g): 36.8, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Kuře omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme. Jednotlivé porce kuřete osolíme, posypeme kurkumou a dáme péct. Pečeme přiklopené cca 1 hodinu na 150 stupňů. Na závěr odklopíme a 10 minut dopečeme pod grilem na 200 stupňů. Připravíme si salát. Celer a jablko očistíme a nakrájíme na menší plátky. Dresink připravíme z jogurtu a citronu, mírně dosolíme a opepříme. Do mísy dáme polníček, celer, jablko a promícháme s připraveným dresinkem. Na závěr posypeme vlašskými ořechy. Podáváme s kuřetem a celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.