- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Výhonky vojtěšky (alfa alfa) | 20 |
Rajčata cherry | 150 |
Ředkvičky | 60 |
Sůl | 1 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 200 |
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 120 |
Dochucovadla:
pepř, citronová nebo limetková šťáva, cca 25 g čerstvých bylinek (petržel, pažitka, máta, koriandr, lze použít i divoké bylinky nasbírané v přírodě)
Energetická hodnota celkem: 3288 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1644 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Bulgur uvaříme dle návodu na obale, osolíme a smícháme s nadrobno nakrájenými bylinkami (těmi nešetříme) a citronovou šťávou. Lososa osolíme, opepříme a upečeme v troubě (nebo na pánvi) do růžova, hotového lososa natrháme. Do misky dáme bulgur, ozdobíme natrhaným lososem, nakrájenými ředkvičkami, cherry rajčaty a klíčky - použijeme například výhonky hrášku nebo jiné klíčky. Lze použít libovolnou zeleninu, co máte zrovna k dispozici). Zakápneme citronem nebo limetkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.