- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 15 |
Mozzarella 45% | 28 |
Lučina | 60 |
Tortilla pšeničná průměr | 60 |
Dochucovadla:
Na ozdobu: červená paprika, žlutá paprika, okurka, pažitka, slunečnicová semínka
Energetická hodnota celkem: 1975 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 988 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 9, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tortillu nahřejeme (v troubě nebo na pánvi), potřeme lučinou (nenatíráme na jedné straně až do kraje) a zamotáme, zamotanou tortillu překrájíme. Přidáme hlavy z mozzarelly, zobák z papriky a oči ze slunečnicových semínek. Z plátkového sýra vykrájíme vlnky, sluníčko vytvoříme z papriky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.