TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Falafel s kapustou a bylinkovým dipem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

½ lžičky uzené papriky, ½ lžičky koriandru, citronová šťáva, pepř, 30 g čerstvých bylinek (petrželka, máta)

Energetická hodnota celkem: 4905 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 146, SAFA (g): 10, Cukry (g): 42, Vláknina (g): 48, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1635 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 48.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme nadrobno a rozmixujeme s cizrnou, přidáme citronovou šťávu, sůl, uzenou papriku a koriandr. Z vytvořené hmoty tvarujeme placičky, které posypeme sezamem. Pokud by se směs rozpadala, můžeme přidat lžíci mouky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 min (můžeme lehce postříkat olejem). Připravíme si dip – bylinky rozmixujeme s jogurtem, dle chuti osolíme a opepříme. Falafel podáváme s bylinkovým dipem a libovolným zeleninovým salátkem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři