- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelenina průměr | 400 |
Sůl | 1.5 |
Sezamová semínka | 8 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Kapusta hlávková | 200 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 400 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
½ lžičky uzené papriky, ½ lžičky koriandru, citronová šťáva, pepř, 30 g čerstvých bylinek (petrželka, máta)
Energetická hodnota celkem: 4905 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1635 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 48.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Kapustu nakrájíme nadrobno a rozmixujeme s cizrnou, přidáme citronovou šťávu, sůl, uzenou papriku a koriandr. Z vytvořené hmoty tvarujeme placičky, které posypeme sezamem. Pokud by se směs rozpadala, můžeme přidat lžíci mouky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 min (můžeme lehce postříkat olejem). Připravíme si dip – bylinky rozmixujeme s jogurtem, dle chuti osolíme a opepříme. Falafel podáváme s bylinkovým dipem a libovolným zeleninovým salátkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.