- Autor: abari
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí čínské | 300 |
Olej olivový | 30 |
Mrkev | 50 |
Jablko | 80 |
Cibule | 50 |
Ocet | 20 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, olej, ocet
Energetická hodnota celkem: 1706 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 427 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hlávkové nebo čínské zelí se nakrájí na proužky jako na dušení, dá se do mísy, přistrouhá se mrkev, jablko, přidá 1 červená cibule, osolí, trochu kmínu a lžíce olivového oleje. Nakonec se zalije trochou sladkokyselé vody. Při promíchávání zeleniny s olejem pustí ze zelí šťáva, takže ta voda je jenom na ochucení. Je vhodné napěchovat si ho do skleničky a dát do ledničky. Výborný jako příloha ke každému jídlu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.