- Autor: Sheldon
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Výborný každodenní oběd, příprava chvilku trvá, ale i přítel si pochutná pokud navrch přihodím kousek strouhaného sýra.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špagety bezvaječné syrové | 400 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 15 |
Sójové nudličky (Bona Vita) | 150 |
Mrkev | 120 |
Cibule | 68 |
Rajský protlak | 500 |
Oleje (všechny druhy) | 40 |
Kečup | 100 |
Voda | 400 |
Dochucovadla:
bujón Natur hovězí a zeleninový
Energetická hodnota celkem: 12831 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 462,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 113,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2566 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 92.4, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 22.6, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Na oleji zpěním cibulku, přidám nastrouhanou mrkev a podusím. Mezitím si podle návodu uvařím sójový granulát, jen do vody přihodím kostku hovězího bujónu. až bude soja hotová, scedím ji, zbytek vody vytlačím, a přihodím ji k mrkvi. vše osmahneme, zalijeme 400 ml vody a 500ml rajského protlaku, vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme oregano, popř. půl kostky zeleninovo-bylinkového bujónu, vaříme dokud mrkev nezměkne. Podáváme se špagetami, popř. posypané sýrem. V počítadle Sójové nudličky, použijte ovšem Sójový granulát pro zachováni podobnosti Boloňských špaget.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.