- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pažitka | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Jogurt bílý smetanový průměr | 150 |
Paprika červená | 60 |
Okurka salátová | 120 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Gouda 48% | 100 |
Mrkev | 200 |
Dochucovadla:
citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 3633 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 606 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Syrovou mrkev a sýr nastrouháme najemno, přidáme mouku a smícháme. Do vzniklé hmoty přimícháme vejce. Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír (ve výšce cca 2 cm) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Vyndáme a necháme vychladnout. Z placky vykrájíme libovolné tvary (další možností je vykrájet menší tvary za pomocí vykrajovátek ještě před upečením). Dozdobíme čerstvou zeleninou a vykrájenými tvary z plátkového sýra. Můžeme podávat s dipem, který si připravíme z bílého jogurtu, citronové šťávy a pažitky nebo jiných bylinek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.