- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mozzarella 45% | 60 |
Mrkev | 250 |
Celer bulva | 250 |
Brokolice | 160 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 16 |
Brambory vařené | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Strouhanka | 28 |
Dochucovadla:
oregano
Energetická hodnota celkem: 3835 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 767 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Brambory a brokolici si předem uvaříme (brambory ideálně den dopředu). Brambory a brokolici nastrouháme, přidáme i nastrouhanou mozzarellu a vejce. Dochutíme oreganem (nebo jinými bylinkami). Z těsta tvarujeme krokety (pokud by těsto bylo moc řídké, zahustíme trochou strouhanky nebo mouky). Krokety obalíme ve strouhance a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Připravené krokety postříkáme lehce olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 25-30 minut. Společně s kroketami si v troubě upečeme i na hranolky nakrájenou mrkev a celer (nebo jinou zeleninu), před pečením postříkáme lehce olejem. Po upečení z kroket a zeleniny poskládáme panáčka a dozdobíme (hlavu uděláme z kuličky mozzarelly, oči z lněného semínka, pusu z pažitky, korunku z okurky, balónek z cherry rajčete a pažitky).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.