TOPlist
Sledujte nás:

Brokolicové krokety s pečenou zeleninou

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

oregano

Energetická hodnota celkem: 3835 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 115, SAFA (g): 11, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 767 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Brambory a brokolici si předem uvaříme (brambory ideálně den dopředu). Brambory a brokolici nastrouháme, přidáme i nastrouhanou mozzarellu a vejce. Dochutíme oreganem (nebo jinými bylinkami). Z těsta tvarujeme krokety (pokud by těsto bylo moc řídké, zahustíme trochou strouhanky nebo mouky). Krokety obalíme ve strouhance a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Připravené krokety postříkáme lehce olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 25-30 minut. Společně s kroketami si v troubě upečeme i na hranolky nakrájenou mrkev a celer (nebo jinou zeleninu), před pečením postříkáme lehce olejem. Po upečení z kroket a zeleniny poskládáme panáčka a dozdobíme (hlavu uděláme z kuličky mozzarelly, oči z lněného semínka, pusu z pažitky, korunku z okurky, balónek z cherry rajčete a pažitky).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři