- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 165 |
Řepa červená | 170 |
Kešu (nesolené) | 40 |
Olej řepkový | 8 |
Cibule | 50 |
Česnek | 5 |
Kozí sýr čerstvý 45% | 90 |
Špenát | 125 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Dochucovadla:
citronová kůra a šťáva
Energetická hodnota celkem: 5590 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 165,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1863 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 11.7, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na řepkovém oleji, přidáme prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou červenou řepu (předvařenou) a zalijeme mlékem. Přidáme kešu a krátce povaříme. Směs rozmixujeme do hladka, v případě potřeby zředíme mlékem nebo naopak odvaříme do hustší konzistence. Osolíme a přidáme citronovou kůru a šťávu dle chuti. Přidáme omytý baby špenát, promícháme a už dále nevaříme (špenát necháme jen krátce zavadnout). Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a smícháme s hotovou omáčkou. Před podáváním přidáme kozí sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.