- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jehněčí hřbet (syrový) | 800 |
Česnek | 100 |
Lečo zeleninové sterilované | 370 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Gazdovská slanina | 30 |
Energetická hodnota celkem: 6897 kJ
Bílkoviny (g): 175,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1724 kJ
Bílkoviny (g): 43.8, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 10, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Jehněčí hřbet odblaníme, odstraníme případný tuk, potřeme ho kašičkou z česneku .soli, másla, necháme asi 15 minut odležet. Potom vložíme do dobře vyhřáté remosky, zasypeme pokrájenou cibulí a pečeme zhruba půl hodiny, zalijeme lečem ze sklenice a přidáme slaninu a pár kuliček nového koření a pepře a snítku tymiánu. Pečeme do změknutí, je -li třeba podlijeme trochou piva. Maso vyjmeme, stejně jako kuličky koření, lečo rozmixujeme a vytvoříme šťávu. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.