- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Potřebujeme: Tresku 400g (může být i pangas, ale já mám radši tresku), cibulku 1 velkou(já mám ráda, tak si dávám víc a přidávám i jarní cibulku se zeleným či pórek), česnek asi 5 větších stroužků(já mám ráda víc), máslo pravé asi 20g(důležité!-hezky provoní a ochutí zeleninku a rybku), Eidam 30%(na nastrouhání), petrželka/pažitka (na posypání sýra), sůl, pepř, sladká paprika (já přidávám i koření na "mořské" ryby), zeleninka - např.větší rajče, okurku atd., jako příloha jsou výborné brambory vařené ve slupce/celozrnné pečivo...a mňaaam ;-)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 600 |
Česnek | 25 |
Cibule | 220 |
Eidam 30 % průměr | 160 |
Máslo | 40 |
Treska filé | 450 |
Energetická hodnota celkem: 6704 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2235 kJ
Bílkoviny (g): 43.7, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 12, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Rybičky opláchneme studenou vodou, posypeme solí a kořením, necháme chvíli odležet. Na másle zpěníme cibulku a česnek (já krájím na měsíčky a plátky, větší kousky mám ráda),do sklovita. V pekáčku klademe na sebe vrstvy rybiček a zpěněné cibule s česnekem a máslem. Vršek posypeme strouhaným sýrem a petrželkou/pažitkou. Krátce zapečeme, rybičky nepotřebují moc. Nepodlévám, mražená rybka pustí dost vody. Talíř obložím rajčátky a okurkou+půl porce(lze i třetinová porce)ryby+celozrn.pečivo/brambůrky ve slupce. DOBROU CHUŤ :-) !!!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.