- Autor: Terboh
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 560 |
Halloumi | 200 |
Kukuřice sterilovaná zlatá Bonduelle | 140 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Strouhanka průměr | 80 |
Lahůdkové droždí | 15 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, sušený česnek
Energetická hodnota celkem: 7580 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 167,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 632 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 13.9, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Cuketu omyjte, odkrojte konce a nastrouhejte do velké mísy nahrubo. Přidejte sůl a nechte cca 15 minut vypotit. Poté vodu z cukety slijte a k ní nahrubo nastrouhejte halloumi. Ke směsi přidejte kukuřici, vajíčka, mouku a strouhanku, lahůdkové droždí, česnek, sůl a pepř a vše promíchejte, aby vznikla celistvá směs, která když vytvarujete karbanátek hezky drží. Karbanátky pečeme v troubě potřené olivovým olejem. https://www.rohlik.cz/chef/21434-cuketove-karbanatky
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.