- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 9730 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 299,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 121,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 608 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 18.7, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství surovin odpovídá menšímu pekáčku. Smícháme mouku (můžeme půl celozrnné a půl klasické), jemné ovesné vločky, 30 g cukru a kypřící prášek. Přidáme olej a ručně promícháme do sypké směsi (drobenky). Pekáček vymažeme tukem a nasypeme do něj polovinu připravené sypké směsi, kterou stlačíme, aby nám vznikla souvislá vrstva po celé ploše. Tvaroh (můžeme použít část hrudkovitého a část klasického) vyšleháme s vejci, 50 g cukru a vanilkovým pudinkovým práškem, přidáme rozinky a promícháme. Tvarohovou směs nalijeme do pekáčku a posypeme zbylou sypkou směsí. Pečeme na 180 stupňů cca 30-40 minut. Hmotnost hotového pokrmu 850 g, energetická hodnota na 100 g = 1140 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.