- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tortilla průměr | 40 |
Paprika zelená | 10 |
Mrkev | 60 |
Okurka salátová | 50 |
Salát ledový | 15 |
Rajčata cherry | 20 |
Mozzarella 45% | 25 |
Olej řepkový | 5 |
Cibule | 30 |
Fazole červené sterilované v nálevu | 50 |
Rajčata | 60 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, bylinky dle potřeby.
Energetická hodnota celkem: 1437 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a pozvolna opečeme na řepkovém oleji. Fazole rozmixujeme tyčovým mixérem společně s opečenou cibulkou na pastu, část fazolí můžeme nechat i vcelku. Pokud by byla konzistence moc tuhá, přidáme trochu olivového oleje nebo vody. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Vzniklou směs namažeme na tortillu, poklademe kolečky mozzarelly, proložíme zeleninou (plátky rajčat a listy salátu) a přehneme na polovinu. Dle vlastní fantazie pak dozdobíme zbylou zeleninou do požadovaného vzhledu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.