TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pomazánka z pečené mrkve a černé čočky "prasátko"

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

kurkuma, římský kmín, skořice, zázvor, citronová šťáva, na ozdobu červená paprika a bylinky

Energetická hodnota celkem: 6766 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 40, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 846 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 23.4, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Mrkev očistíme, překrájíme a dáme péct na plech do rozpálené trouby (na 200 stupňů), můžeme lehce postříkat olejem. Upečeme doměkka (čas záleží na velikosti mrkve), necháme lehce vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Černou čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na řepkovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, upečenou mrkev, na kostky nakrájenou bramboru a chvíli opečeme. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a kokosovým mlékem, přidáme rajčatové pyré, osolíme, přidáme koření a vaříme cca 20 minut. Přidáme uvařenou čočku a prohřejeme (část čočky si můžeme nechat stranou, pokud z polévky nechceme mít úplně hladký krém). Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, do rozmixované polévky přidáme případně čočku, kterou jsme si nechali stranou. Dle potřeby dochutíme (solí a citronovou šťávou). Dle vlastní fantazie polévku dozdobíme – my jsme udělali prasátko z toustového chleba (z odřezků můžeme udělat krutóny do polévky pro dospělé), plátkového sýra a červené papriky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři