- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Kuřecí stehno s kůží (syrové bez kosti) | 600 |
Chřest | 500 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 130 |
Brambory pozdní | 660 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Olej olivový | 6 |
Dochucovadla:
kmín, čerstvý tymián
Energetická hodnota celkem: 8208 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2052 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 25.8, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 11, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí stehna osolíme, okmínujeme a dáme do pekáčku. Pečeme nejdříve na 180 stupňů (cca 15 minut), potom ztlumíme na 150 stupňů a pečeme přikryté cca 60 minut. Na závěr odklopíme a dopečeme pod grilem 5-10 minut. Brambory oškrábeme, uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, přidáme máslo a teplé mléko, rozšťoucháme a poté vyšleháme metličkou dohladka. Chřest očistíme, odlomíme konce a krátce povaříme. Takto připravený chřest vložíme do pánve s trochou rozehřátého olivového oleje a lehce opečeme. Přidáme čerstvý tymián a necháme rozvonět.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.