- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Majonéza | 8 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 200 |
Sůl | 1 |
Brambory vařené | 200 |
Brokolice | 160 |
Mozzarella 45% | 60 |
Strouhanka | 28 |
Vejce celá průměr | 55 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
oregano, pažitka, dle chuti česnek
Energetická hodnota celkem: 3371 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 843 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory a brokolici si předem uvaříme (brambory ideálně den dopředu). Brambory a brokolici nastrouháme, přidáme i nastrouhanou mozzarellu a vejce. Dochutíme oreganem (nebo jinými bylinkami) a dle chuti osolíme. Z těsta tvarujeme krokety (pokud by těsto bylo moc řídké, zahustíme trochou strouhanky nebo mouky). Krokety obalíme ve strouhance a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Připravené krokety postříkáme lehce olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 25-30 minut. Připravíme si jogurtový dip – řecký jogurt zjemníme trochou majonézy, přidáme nakrájenou pažitku nebo libovolné bylinky a dle chuti trochu prolisovaného česneku. Důkladně promícháme a dle potřeby dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.