TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Brokolicové krokety z trouby s jogurtovým dipem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

oregano, pažitka, dle chuti česnek

Energetická hodnota celkem: 3371 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 75, SAFA (g): 11, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 843 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Brambory a brokolici si předem uvaříme (brambory ideálně den dopředu). Brambory a brokolici nastrouháme, přidáme i nastrouhanou mozzarellu a vejce. Dochutíme oreganem (nebo jinými bylinkami) a dle chuti osolíme. Z těsta tvarujeme krokety (pokud by těsto bylo moc řídké, zahustíme trochou strouhanky nebo mouky). Krokety obalíme ve strouhance a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Připravené krokety postříkáme lehce olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 25-30 minut. Připravíme si jogurtový dip – řecký jogurt zjemníme trochou majonézy, přidáme nakrájenou pažitku nebo libovolné bylinky a dle chuti trochu prolisovaného česneku. Důkladně promícháme a dle potřeby dochutíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři