- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata cherry | 200 |
Vepřová plec (syrová) | 210 |
Vejce celé (syrové) | 20 |
Sůl | 1 |
Rohlík celozrnný průměr | 50 |
Mrkev | 70 |
Česnek | 5 |
Celer bulva | 30 |
Paprika červená | 300 |
Ajvar | 75 |
Chléb kváskový průměr | 240 |
Dochucovadla:
petrželka
Energetická hodnota celkem: 5495 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1832 kJ
Bílkoviny (g): 24.3, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 59.3, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 9.7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Klasická sekaná je většinou hodně tučná, připravte si proto odlehčenou sekanou, do které použijete libovější maso a "zředíte" ji zeleninou. Sekanou se vyplatí připravit ve větším množství. Kompletní recept na sekanou najdete zde.. Pokud máte sekanou hotovou, můžete si ji sbalit na cesty a připravit z ní skvělé sendviče. Plátek chleba potřete ajvarem, přidejte plátek sekané, nakrájenou papriku a můžete posypat petrželkou. Zbylou zeleninu (papriku a cherry rajčata, nebo jakoukoli jinou zeleninu) si přibalte do krabičky s sebou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.