- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tofu uzené průměr | 200 |
Žampiony | 100 |
Paprika červená | 100 |
Miso pasta tmavá | 25 |
Zázvor | 5 |
Limetka | 10 |
Dochucovadla:
chilli
Energetická hodnota celkem: 1881 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 941 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Tofu si nakrájíme na kostky. Žampiony a papriku očistíme a nakrájíme. Připravíme si marinádu – miso pastu rozmícháme s trochou vody, přidáme šťávu z limetky a nastrouhaný zázvor, dle chuti přidáme i chilli a promícháme. Tofu, žampiony a zeleninu střídavě napichujeme na špízy, obalíme v marinádě a necháme klidně do druhého dne v lednici odležet (není to ale nutné). Špízy grilujeme ze všech stran do změknutí zeleniny. Hotové špízy podáváme s libovolnou zeleninou a kouskem pečiva.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.