TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Veganský špíz z tofu a zeleniny s miso marinádou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli

Energetická hodnota celkem: 1881 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 2, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 941 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Tofu si nakrájíme na kostky. Žampiony a papriku očistíme a nakrájíme. Připravíme si marinádu – miso pastu rozmícháme s trochou vody, přidáme šťávu z limetky a nastrouhaný zázvor, dle chuti přidáme i chilli a promícháme. Tofu, žampiony a zeleninu střídavě napichujeme na špízy, obalíme v marinádě a necháme klidně do druhého dne v lednici odležet (není to ale nutné). Špízy grilujeme ze všech stran do změknutí zeleniny. Hotové špízy podáváme s libovolnou zeleninou a kouskem pečiva.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři