TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Shakshuka (Ne hladu)

Zpět
  • Autor: Janka Hoc
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

lžička římského kmínu, lžička sladké papriky, lžička pálivé papriky, petržel, pepř

Energetická hodnota celkem: 3156 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 16, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1578 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 8, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 3

Postup přípravy

1. Na větší pánvi na oleji orestujte cibuli, poté přidejte česnek, papriku, římský kmín a nechte rozvonět. Následně přidejte loupaná rajčata. Snižte plamen, nechte zhruba 8-10 minut probublávat a osolte. 2. Do omáčky poté udělejte důlky na vajíčko, rozklepněte do každého jedno vejce, zakryjte pokličkou a nechte péct asi 5 minut. 3. Na závěr posypte rozdrobeným kozím sýrem. Podávejte posypané petrželkou a s žitným pečivem nebo tradičně s pitou, nejlépe celozrnnou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři