TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový salát s pohankou a tofu

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 3247 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 67, SAFA (g): 5, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1624 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 33.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou nebo vývarem (zhruba v poměru 1 díl pohanky : 1,5 tekutiny). Osolíme a minutku povaříme. Vypneme plotýnku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít. Vychladlou pohankou smícháme s překrájenými rajčaty, jarní cibulkou a rukolou. Dochutíme citronovou šťávou, čerstvou bazalkou a dýňovým (nebo olivovým) olejem. Na závěr přidáme nakrájené uzené tofu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři