- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Tofu uzené průměr | 200 |
Pohanka (v suchém stavu) | 60 |
Rajčata cherry | 300 |
Rukola | 80 |
Cibulka jarní | 40 |
Olej dýňový | 14 |
Dochucovadla:
bazalka, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 3247 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1624 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 33.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou nebo vývarem (zhruba v poměru 1 díl pohanky : 1,5 tekutiny). Osolíme a minutku povaříme. Vypneme plotýnku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít. Vychladlou pohankou smícháme s překrájenými rajčaty, jarní cibulkou a rukolou. Dochutíme citronovou šťávou, čerstvou bazalkou a dýňovým (nebo olivovým) olejem. Na závěr přidáme nakrájené uzené tofu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.