- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Olej řepkový | 20 |
Čekankový sirup | 25 |
Švestky | 70 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Dochucovadla:
perníkové koření
Energetická hodnota celkem: 2849 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 475 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mouky, vejce, oleje, čekankového sirupu a perníkového koření vypracujeme těsto. Na závěr do těsta přidáme nadrobno nakrájené švestky (místo švestek lze použít například rozinky). Z těsta tvarujeme malé sušenky a pečeme na pečicím papíře v předehřáté troubě na 165 stupňů dle tloušťky a velikosti cca 15-20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.