- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žervé průměr | 100 |
Česnek | 15 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 50 |
Olej řepkový | 10 |
Cibule | 120 |
Houby čerstvé průměr | 400 |
Sůl | 1.5 |
Dochucovadla:
drcený kmín, tymián
Energetická hodnota celkem: 3410 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 568 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ořechy předem namočíme do vody. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno a restujeme na pánvi do sklovita. Přidáme nakrájené houby, osolíme, a ještě společně restujeme, po chvíli přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Přidáme propasírovaný česnek a drcený kmín a restujeme, aby se odpařila z hub všechny voda. Ořechy necháme okapat a rozemeleme je na jemno. Smícháme s orestovanými houbami, přidáme žervé, můžeme přidat i tymián a vše rozmixujeme do hladka (nebo můžeme ponechat i lehkou texturu). Směs naplníme do skleniček a necháme v lednici ztuhnout alespoň dvě hodiny. Podáváme s pečivem a zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.