- Autor: Chudas
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
1 velká chilli paprička 3 cm velký kousek zázvoru, oloupaný 1 stroužek česneku 1 kořenáč koriandru AQ 1 lžíce slunečnicového oleje AQ 4 kuřecí prsa AQ, nakrájená na kousky sůl 5 lžic arašídového másla 150 ml zeleninového vývaru 200 g bílého jogurtu AQ
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuskus | 30 |
Arašidové máslo | 25 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 3 |
Jogurt Silueta (Olma) | 70 |
Česnek | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Kuřecí prsa | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1914 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1.Papričku rozřízněte a zbavte semeníku. Čtvrtinu papričky, zázvor, česnek, koriandrové stonky a třetinu listů rozmixujte v robotu na hrubou pastu. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody. Olej rozpalte v pánvi s vyšším okrajem a pak na něm zprudka opečte kuřecí maso. Mělo by se zatáhnout a lehce zhnědnout. Osolte ho, přidejte připravenou chilli pastu a po další minutě arašídové máslo, vývar a jogurt. 2.Omáčku nechte mírně probublávat, vařte deset minut, aby maso bylo zcela měkké a omáčka zhoustla. Před podáváním posypte zbylým koriandrem a chilli papričkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.