- Autor: princezna1982
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Hořčice plnotučná průměr | 26 |
Klasik bílý jogurt (Olma) | 150 |
Párky vídeňské | 184 |
Okurky sterilované průměr | 354 |
Vejce celé (syrové) | 180 |
Cibule | 40 |
Rajčata cherry | 215 |
Mrkev | 100 |
Čočka velkozrnná uvařená (solená) | 875 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 8788 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 236,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 57,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 1255 kJ
Bílkoviny (g): 20.1, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 33.7, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8.1, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Čočku si přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu slijeme, čočku propereme a v čisté vodě ji dáme vařit. V průběhu vaření čočku osolíme a uvaříme do měkka. Mezitím si uvaříme 3 vajíčka natvrdo, oškrábeme a nahrubo nastrouháme do mísy mrkev, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurky a párky na drobné kostičky a rajčata také na malé kousky. Opepříme a v malé misce si promícháme bílý jogurt s hořčicí a osolíme. Uvařená vajíčka oloupeme a také nakrájíme na drobné kostičky. Vše společně v míse promícháme a je hotovo. Čočku jsem před uvřením zapomněla zvážit, takže je uvedena váha čočky již uvařené. Mrkev i cibule jsou vážené již očištěné.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.